Skip to content

Mitä kotisivut maksavat?

Mitä pienyrityksen kotisivut maksavat?

Usein sitä kuulee myös pohdintaa siitä, mitä kotisivuista ”kannattaa” maksaa. Oikeaa vastausta tähän ei taida olla. Sivujen hinta riippuu hyvin monesta asiasta. Ihmettelyä herättää varsin usein myös eri tekijöiden kesken räikeän erilainen hinnoittelu. Siinä missä toinen voi luvata loihtia kotisivut parilla satasella, toinen pyytää paria tuhatta euroa. Hintapolitiikkaan vaikuttaa useimmin seuraavat seikat;

 1. Kotisivujen tekijän eli palvelua tarjoavan yrityksen koko.
  Mitä suurempi yritys, sitä suuremmat kulut taustalla pyörivät – perusasiaa. Yrityksen on tehtävä toiminnallaan tarpeeksi voittoa kattaakseen palkat ja kulut, kuten kenen tahansa yrityksen, eikä se siksi voi toteuttaa palveluita alihintaan. Pienemmät tekijät ja yksin toimivat freelancerit voivat kuitenkin toteuttaa palveluita pienemmillä hinnoilla, riippuen toimintansa laajuudesta.
 2. Kotisivujen tekijän osaamisen laajuus
  Jos kysyt tarjousta koodarilta ja ohjelmoijalta, joka osaa loihtia mitä tahansa verkkoon, saat todennäköisesti tuntihinnaltaan samaa luokkaa olevan tarjouksen kuin mitä isommat markkinointitoimistot pyytävät, eli yleensä esim. 80€-120€ / tunti + alv. Miksi alihinnoitella osaamistaan, kun ohjehinta alalla on edellä mainittu. Koodariksi ei synnytä, eikä sitä opi (vain) kuuntelemalla koulun tunneilla, vaan se on kovan käytännön harjoittelun tulosta ja arvostettu taito.
  Suppeamman osaamisen omaavat tekijät voivat toteuttaa kotisivuja myös pienemmillä hinnoilla, koska osaaminen ja toteutus on tietyin raamein rajattua.
 3. Kotisivujen tekijän palvelustrategia
  Hinnoittelu on tietysti kiinni myös siitä, ovatko kotisivut tekijän päätuote, vai lisätulo. Lisäksi toteutustapa määrittelee myös hintaa; koodataanko sivut puhtaasti alusta alkaen asiakkaan toiveiden pohjalta, vai lähdetäänkö muokkaamaan puolesta välistä eli esimerkiksi valmiista kotisivupohjasta uudenlaista? Erilaiset toteutustavat määrittelevät hyvin pitkälle sen, paljonko työhön menee aikaa ja mitä kaikkea projekti vaatii.
  Joskus kyseeseen voi tulla myös kuukausihinta, esimerkiksi ”kotisivukone” -tyyppisistä palveluista, joissa kertamaksun sijaan maksetaan kuukausihintaa sivuista. Tällöin yrittäjä voi rakentaa kotisivut itse, mutta räätälöitävyys on usein hyvinkin rajattua.
 4. Kotisivujen arvioitu laajuus
  Mitä laajempi ja monimutkaisempi kotisivu, sitä enemmän toteutus vaatii aikaa. Monimutkaisemmat toiminnot vaativat myös osaamista, ja usein lisäksi ylimääräistä taustatyötä.

Kotisivujen hintaan vaikuttaa suuri määrä asioita

Kotisivujen hintaan voi vaikuttaa siis hyvin moni asia, jotka kaikki eivät edes näy lopullisessa tarjouksessa. Kotisivujen teettäminen kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa ja verrata tekijöiden esittämiä palvelusisältöjä; mitä pakettiin sisältyy, onko hinta kertaluonteinen vai ei, ja onko jatkuvia kuukausimaksuja. Toiset pienyritykset maksavat mieluummin kohtuullista kuukausihintaa kuin kerralla ison hinnan, toiset taas toisin päin. Joskus voi olla helpompi saada suoraa tietoa, kun kertoo heti oman budjettinsa eli mitä maksimissaan on valmis maksamaan palvelusta. Tällöin kotisivun tekijän on helppo listata ne ominaisuudet ja palvelut, mitä hintaan pystyy sisällyttämään ja mitä ei.

Mitä nettisivujen hinnasta siis voisi sanoa. Kotisivut voi saada parilla satasella, alle satasella kuukaudessa, ilmaiseksi itse tehden tai tuhansilla euroilla. Joskus puhutaan kymmenistäkin tuhansista. Mitään selvää ohjetta tai suositushintaa tietynlaisille sivuille ei taida olla olemassa, vaan jokaisella tekijällä on tässä oma strategiansa. Isoilta yrityksiltä voi kuitenkin odottaa paljonkin suurempaa hintaa kuin yksittäisiltä freelancereiltä tai yksinyrittäjiltä.

Pienyrityksen kotisivujen hinta

Meillä peruskotisivut maksavat useimmiten noin 700-800 € + alv. Tähän hintaan yrityksen on mahdollista saada WordPressiin toteutetut, itsepäivitettävät kotisivut kertaluonteisella hinnalla niin, että sivujen visuaalinen ilme on toteutettu myötäilemään yrityksen virallista ilmettä ja brändiä. Laskun voi jakaa osiin.

Pikakotisivut edullisemmin

Jos olet aloittava yrittäjä tai pienyrittäjä, ja haluat saada yksinkertaiset kotisivut ja oman verkkotunnuksen toimintaan nopeasti muutamassa päivässä, tarjoamme myös edullisemman vaihtoehdon jossa kotisivujen räätälöintiä on karsittu, alkaen 250 € + alv. Tällä kotisivupaketilla saat omat sivut pystyyn nopeasti kertahinnalla, eikä jatkokehitykselle ilmeen, ominaisuuksien tai laajuuden puolesta ole teknisiä esteitä vaan voit hankkia niitä lisää koska tahansa valitsemaltasi palveluntarjoajalta (tai tehdä itse, jos WordPress-osaamista löytyy).

Kysy lisää!


Blogi on julkaistu alunperin sivulla www.pienyritys.fi / IdeaXi